Maan ja kasteluveden parannusaineet

codasal plus 2000

Nestemäinen kalsiumkompleksi 12,6 % Ca (17,65 % CaO) + orgaanisia happoja (w/v)

CODASAL PLUS 2000 on nestemäinen kalsiumkompleksi, joka sisältää useita kelatoivia aineita ja orgaanisia yhdisteitä (glukonaatteja, lignosulfonaatteja, heptaglukonaatteja…), joilla on monta toimintoa; ne alentavat maan suolapitoisuutta vaihtaen maaperän ioneja (Na+, Cl-…), toimivat kalsiumtäydentäjänä tuoden 125g/l (175 g/l CaO) kokonaan liukoista kalsiumia, lisäten esimerkiksi hedelmien kovuutta, laatua ja varastointikestävyyttä. Sitä voidaan käyttää sekä kasteluveden että maaperän suolapitoisuuden alentajana, maatalousmaan rakenteen parantajana ja vapauttajana joillekin maaperän ravinteille.

Kalsiumtäydentäjä4-6 l/ha / annos (7 päivän välein hedelmien muodostumisen aikana)
Maaperän suolapitoisuuden alentaja10-15 l/ha / annos (2-4 annosta – sykli)
Veden suolapitoisuuden alentaja10-40 ml/m3 vettä

Codasal complex

Nestemäinen kalsium-magnesiumkompleksi hivenravinteilla 10 % Ca (14,0 % CaO) + 1,7 Mg (2,8 % MgO) + B, Mo, Co ja orgaanisia happoja (w/v)

CODASAL COMPLEX on kompleksi, joka sisältää orgaanisia happoja ja tasapainoisen määrän pää- ja hivenravinteita, ja on erityisesti suunniteltu kastelulannoitukseen happamissa maaperissä. CODASAL COMPLEX edesauttaa kationitasapainon palautumista tihkukastelussa tihkupisteiden kohdalla vähentäen tai eliminoiden joidenkin alkuaineiden (esim. alumiini, mangaani tai rauta) myrkkyvaikutusta. Se parantaa sellaisten ravinteiden saatavuutta ja sulautumista, joista on pulaa tai ne ovat käyttökelvottomassa muodossa maaperässä kuten kalsium ja magnesium. Lisäksi sen toiminta maaperän happamuuden korjaajana tehostuu mikrobisen aktiviteetin ansiosta tihkukastelussa tihkupisteiden kohdalla.

Kalsiumtäydentäjä4-8 l/ha / annos (7-10 päivän välein hedelmien muodostumisen aikana)

e-codahumus

Nestemäinen orgaaninen humuslisä 23,0% THE + 11,4% Humushappoja + 11,6% Fulvohappoja + 3% K (3,6 % K2O) (w/v)

e-CODAHUMUS on nestemäinen orgaanisten aineiden täydentäjä, jossa on korkea fulvo- ja humushappopitoisuus. Se on maaperän fysikaalisten, kemiallisten ja biologisten ominaisuuksien parantaja. e-CODAHUMUS edesauttaa maaperän fysikaalista rakennetta ja lisää kationien vaihtokapasiteettia; se myös lisää pääravinteiden saantia ja maaperässä luonnontilaisena saatavissa olevia hivenravinteita.

Määrä keskimäärin

3-5 l/ha / annos

20-60 l/ ha / kasvukausi

codabooster

Nestemäinen orgaaninen humuslisä 16,7%THE (w/v) + 13,4% Humushappoja + 3,3% Fulvohappoja + 4,3 % K (5,2 % K2O) (w/v)

CODABOOSTER parantaa maaperän fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia, johtuen humushappojen vakaista ja kolloidisista ominaisuuksista. CODABOOSTER lisää maaperän hedelmällisyyttä johtuen humushapoista, jotka kelatoivat pää- ja hivenravinteita. Se on myös hiilihydraattilähde, joka kiihdyttää mikro-organismien kehittymistä. CODABOOSTER parantaa juurten kehittymistä ja vähentää ravinteiden epätasapainoa sekä parantaa kasvien kasvua ja terveyttä.

Määrä keskimäärin

3-5 l/ha / annos

20-40 l/ ha / kasvukausi

codahumus SG

Rakeinen kiinteä humuslisä 70,0% THE + 64,0% Humushappoja + 6,0% Fulvohappoja + 8,3 % K (10 % K2O) (w/v)

CODAHUMUS SG on kiinteä orgaanisten aineiden täydentäjä, jossa on korkea humus- ja fulvohappopitoisuus. Se parantaa maaperän fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia ja maaperän rakennetta. Codahumus SG lisää maaperän hedelmällisyyttä ja ravinteiden vakautta kemiallisessa kompleksissa.

Määrä keskimäärin

1-2 kg/ha / annos

5-10 kg/ ha / kasvukausi

codasul micro

Nestemäinen mineraalihivenravinnesekoitus 21,0% N + 9,3 % S (23,1 % SO3) + 4,2% Fe + 2,1% Mn + 2,1% Zn + 0,7% Cu (w/v)

CODASUL Micro on kolmivaikutteinen tuote: lannoite-hapattaja-ravinteiden vapauttaja. Kasvi saa ravinteita johtuen korkeasta typpipitoisuudesta 210 g/l N, rikkipitoisuudesta 92,6g/l S (231 g/l SO3) ja hivenravinteista (42 g/l Fe, 21 g/l Mn, 21 g/l Zn ja 7 g/l Cu). Se alentaa veden pH:ta estäen kastelujärjestelmien tukkeutumista ja vapauttaa maaperän ravinteita helpottaen suolojen liikkumista. Sitä voidaan myös käyttää hapattamaan lehdille levitettäviä nestemäisiä tuotteita ja vähentämään korkeasta bikarbonaattipitoisuudesta johtuvaa ravinteiden epätasapainoa (lehtivihreä-indusaattori).

Hapattaja50-250 ml/m3 vettä
Maaperän ravinteiden vapauttaja

5-10 l/ha / annos

30-60 l/ha / kasvukausi

Lehtilannoitus20-40 ml/100 l (kunnes pH 5,5 – 6)

e-codargon

Nestemäinen orgaaninen aine (kasviperäinen) 35,7% orgaaninen aine + 1,9 % Ca (2,7% CaO) (w/v)

e-CODARGON on tuote, jossa nestemäinen orgaaninen aine on mikrosuodatettu. Sen raaka-aineet ovat kasviperäisiä tuotteita. Jatkuva käyttö voi osittain korvata eläinperäisten orgaanisten aineiden käytön.

e-CODARGON on erityisesti suunniteltu käytettäväksi kaikenlaisissa kastelujärjestelmissä, ja täyttää luomuviljelyn vaatimukset suuressa osassa EU:a.

Määrä keskimäärin

5-10 l/ha / annos

40-100 l/ ha / kasvukausi

coda-hort

Nestemäinen orgaaninen hivenravinneliuos 1,5 % Mg (2,48 % MgO) + 5,3 % S (13,2 % SO3) + 0,24% B + 0,12% Cu + 2,48% Fe + 1,24% Mn + 1,24% Zn + 0,02% Mo (w/v)

CODA-HORT on konsentroitu nestemäinen orgaaninen liuos, joka sisältää Mg, S, B, Cu, Fe, Mn, Mo ja Zn –ravinteita kompleksoituna luonnon orgaanisten happojen (lignosulfonaatteja) kanssa muodostaen vakaita yhdisteitä, joita kasvi voi käyttää sekä happamissa että emäksisissä maaperissä. CODA-HORT on suunniteltu täydentämään perinteistä N-P-K -lannoitusta (kastelulannoitusta) yleisesti erikois- ja puutarhakasveille.

Peltokasvit

4-6 l/ha / annos

30-60 l/ha / kasvukausi

Kasvihuonekasvit

0,5-1 l/1000 m2 / annos

7-10 päivän välein

e-coda-hort

Nestemäinen hivenravinneliuos 1,3 % Mg (2,17 % MgO) + 4,7 % S (11,78% SO3) + 0,24% B + 0,12% Cu + 2,48% Fe + 1,24% Mn + 1,24% Zn + 0,02% Mo (w/v)

e-CODA-HORT on nestemäinen orgaaninen kompleksi, joka sisältää hivenravinteita ja suuren määrän orgaanisia happoja täysin vesiliukoisena käytettäväksi useampien puutostilojen korjaajana. e-CODA-HORT on ihanteellinen täydennys muille puutarhalannoitteille. Se kiihottaa myös mikrobiologista aktiivisuutta, juurten kasvua ja vähentää epätasapainotilanteita kasvissa. Tuote täyttää luomuviljelyn vaatimukset suuressa osassa EU:a.

Määrä keskimäärin

4-6 l/ha / annos

30-80 l/ ha / kasvukausi

E-codasal

Nestemäinen kalsiumkompleksi 7,3 % Ca (10,2 % CaO) + orgaanisia happoja (w/v)

e-CODASAL on nestemäinen kalsiumkompleksi, joka on erityisesti tarkoitettu kastelulannoitukseen. Tuotteen käyttöä suositellaan kaikenlaisille maaperille, joissa on suolaisuusongelmia.

e-CODASAL parantaa huomattavasti maaperän rakennetta, erityisesti mailla, joissa natrium on aiheuttanut rakenteen heikkenemistä. Kalsiumin hiutaloituminen liittyen orgaanisten happojen ketjuun helpottaa juurten ilmanvaihtoa ja tunkeutumista.

e-CODASAL parantaa kasvin vastustuskykyä tauteja vastaan ja koska se on erittäin tehokas kalsiumlähde, se lisää kasvin soluseinien kovuutta ja vastustuskykyä estäen sienien ja muiden patogeenien tunkeutumisen.

Kalsium täydentäjä4-6 l/ha / annos (7 päivän välein hedelmien muodostumisen aikana)
Maaperän suolapitoisuuden alentaja10-20 l/ha- annos (2-4 annosta – sykli )
Veden suolapitoisuuden alentaja15-50 ml/m3 vettä

codahumus 20

Nestemäinen orgaaninen humuslisä 22,8% THE + 11,3% Humushappoja + 11,5% Fulvohappoja + 3 % K (3,6 % K2O) (w/v)

CODAHUMUS 20 on nestemäinen orgaanisten aineiden täydentäjä, jossa on korkea humus- ja fulvohappopitoisuus. Se parantaa maaperän fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia kaikenlaisille kasveille (puutarhakasvit, hedelmät, koristekasvit jne.) ja se voidaan annostella erilaisilla kastelumenetelmillä. CODAHUMUS 20 parantaa maaperän fysikaalista rakennetta ja lisää sen kationien vaihtokapasiteettia; se lisää myös pää- ja hivenravinteiden mukautumista. Sen biologinen vaikutus kasveihin perustuu kasvin energisten toimintojen suosimiseen liittyen hengitykseen ja nukleiinihapposynteesiin, siemenen itämiskykyyn, kasvin vitamiinipitoisuuteen, juurten kasvun kiihdyttämiseen jne.

Määrä keskimäärin

3-5 l/ha / annos

20-60 l/ ha / kasvukausi

codahumus-PK

Nestemäinen orgaaninen humuslisä, sisältää fosfiittia 19,3% THE + 11,2% Humushappoja + 8,1% Fulvohappoja + 13,4% K (16,2 % K2O) + 3,8 % P (8,7 % P2O5) (w/v)

CODAHUMUS-PK on nestemäinen orgaanisten aineiden täydentäjä, jossa on runsaasti humus- ja fulvohappoja sekä kaliumfosfiittia. CODAHUMUS-PK parantaa maaperän fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia hyödyttäen kaikkia kasveja. Humus- ja fulvohapot yhdistettynä fosfiittiin parantavat kasvin luonnollista puolustusmekanismia ja luovat näin ollen suojaavan vaikutuksen tauteja kuten juurilahoa, Phytophthora (rutto) ja Pythium-sienitauteja vastaan. Ärsyke juurten lisäkasvuun ja kasvitautien ennaltaehkäisy ovat merkittävimpiä etuja. Lisäksi CODAHUMUS-PK lisää maaperän ravinteiden mukautumista, siementen itämiskykyä, maaperän kationien vaihtokapasiteettia jne.

Määrä keskimäärin

3-5 l/ha / annos

20-40 l/ ha / kasvukausi

Kiinteä vesiliukoinen humuslisä 80,0% THE (w/v) + 76,0% Humushappoja + 4,0% Fulvohappoja + 10 % K (12,0 % K2O) (w/v)

CODAHUMUS S-80 on kiinteä vesiliukoinen orgaanisten aineiden täydentäjä, jossa on korkea humushappopitoisuus raaka-aineena käytetyn leonardiitin ansiosta. Sen koostumuksesta ja hyvästä liukoisuudesta johtuen sitä voidaan levittää erilaisilla olemassa olevilla kastelujärjestelmillä. CODAHUMUS S-80 parantaa maaperän fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia kaikenlaisille kasveille. Se parantaa maaperän fysikaalista rakennetta ja lisää kationien vaihtokapasiteettia sekä lisää myös pää- ja hivenravinteiden mukautumista. Sen biologinen vaikutus kasveihin suosii sekä juuristoa että vegetatiivista kasvua parantaen ravinteiden ottoa, suosien kasvin entsymaattisia ja energisia prosesseja ja siementen itämiskykyä, lisäten kasvin vitamiinipitoisuutta jne.

Määrä keskimäärin

1-2 kg/ha / annos

8-15 kg/ ha / kasvukausi

codasul pH

Hapan typpi- ja rikkilannos 22,8% N + 24,4 % S (60,8 % SO3)+ 0,03 % Fe + 0,01 % Zn (w/v)

CODASUL pH on ravinteita vapauttava yhdiste, jossa on korkea typpi- ja rikkipitoisuus lisättynä hivenravinteilla, joten sitä voidaan käyttää kasteluveden pH:n alentajana, estämään tukkeutumia kastelujärjestelmissä ja ravinteiden vapauttajana helpottaen suolojen liikkumista. Se lisää käytettyjen lannoitteiden liukoisuutta (kaliumnitraatti, monoamoniumfosfaatti), alentaa pH:ta levitettäessä muita nestemäisiä tuotteita lehdille ja tasapainottaa korkeasta bi-karbonaattipitoisuudesta johtuvaa ravinteiden epätasaisuutta (lehtivihreä-indusaattori).

Hapattaja50-150 ml/m3 vettä
Maaperän ravinteiden vapauttaja

5-10 l/ha / annos

20-40 l/ha / kasvukausi

codargon

Nestemäinen orgaaninen aine (kasviperäinen) 36,0% orgaaninen aine + 2,0 % Ca (2,8 % CaO) + 0,7 % Mg (1,2% MgO) (w/v)

CODARGON on nestemäinen orgaaninen yhdiste, jossa on korkea orgaanisten aineiden määrä, orgaanisia happoja (25%) yhdessä kalsiumin, magnesiumin ja rikin kanssa. Se on erityisesti suunniteltu orgaaniseksi täydennykseksi N-P-K -lannoitusohjelmissa. Nestemäinen tuote on mikro- ja keskipakosuodatettu, jonka ansiosta se on ihanteellinen käytettäväksi erilaisilla kohdistetuilla kastelujärjestelmillä (tihkuletku, mikrosadetin, jne.). Se parantaa pää- ja hivenravinteiden mukautumista maaperän ravinteiden vaihtokompleksissa. Se toimii myös maaperän fysiokemiallisten ja biologisten ominaisuuksien täydentäjänä.

Määrä keskimäärin

5-10 l/ha / annos

40-100 l/ ha / kasvukausi

coda-cítricos

Nestemäinen orgaaninen hivenravinneliuos 2,5% Fe + 2,5% Mn + 2,5% Zn + 5.4 S (13,4% SO3) (w/v)

CODA-CÍTRICOS on nestemäinen orgaaninen tuote, ihanteellinen sitrushedelmille ja hedelmille yleisesti. Käytettäessä erilaisten kohdistettujen kastelujärjestelmien kautta se ehkäisee Fe, Mn ja Zn –ravinteiden puutosta. Ne ovat perushivenravinteita sitrus- ja muille hedelmäkasveille. Hivenravinteet on kompleksoitu lignosulfonaattien kanssa muodostaen vakaita yhdisteitä, joita kasvi voi käyttää sekä happamissa että emäksisissä maaperissä.

Määrä keskimäärin

5-10 l/ha / annos

30-60 l/ ha / kasvukausi.

Perustuen kasvuston kokoon.

 

Oletko kiinnostunut tästä? Ota yhteyttä!