IMAC 80-90 RB 45-55

Sivunostava imac
isommalla kapasiteetilla

Ota yhteyttä, niin räätälöidään
juuri teille sopiva ratkaisu.

Sivustanostavan Imac 8090 RB 45 kapasiteettia on kasvatettu leveämmällä elevaattori- ja varsimatolla. Kun kone varustetaan jousiin kiinnitetyillä kiekkoleikkureilla ja painorullan työpaineen hallinnalla (lisävaruste) voidaan taata sadon tasainen nosto olosuhteista riippumatta. Suuret naatinsisäänvetorullat toimivat tehokkaasti ilman tukoksia. Lisävarusteena on saatavana automaattinen nostokanaalin ohjaus, joka helpottaa kuljettajan työtä. Järjestelmä ohjaa nostokanaalin sylinterin avulla oikeaan kohtaan silloinkin kun traktori ei aja oikealla linjalla. Koneen kapasiteetti on suuri, mutta sadonkäsittely on hellävaraista alhaisten pyörimisnopeuksien ansiosta. Konetta voidaan muunnella myös vaihtamalla matto, jolloin maton puikkojen jako muuttuu tai lisäämällä mattoon täristimiä.

Varsimaton naatinirrotussormet irrottavat tehokkaasti suuremmat naatit. Koneen kaksi siilimattoa puhdistavat sadon pienemmistä naateista ja maa-aineksesta. Ensimmäinen siilimatto on pitkittäinen, toinen siilimatto on sijoitettu poikittain koneeseen nähden. Perunoiden erotus kivistä ja maakokkareista tapahtuu poikittaisen siilimaton ja sitä vasten pyörivän elevaattorisormisuistin avulla. Sormien pyörimisnopeutta ja niiden korkeutta voidaan säätää niin, että ne siirtävät perunat mahdollisimman tehokkaasti lajittelupöydälle.

Lajittelupöydällä on kaksi neljän rullan yksikköä tuotteen puhdistukseen sekä lajitteluun. Pöydän vieressä kulkee kapeampi roskahihna, hihnalla kulkeva materiaali voidaan haluttaessa ohjata myös takaisin nostomatoille poikittaiskuljettimella.

Pöytä on vaakasuorassa asennossa, mikä parantaa lajittelijoiden työmukavuutta. Työntekijöitä pöydän ääreen mahtuu yhteensä 4-7. Lajittelutasolla on myös ohjauspaneeli josta työntekijät voivat muuttaa koneen asetuksia.

Tasolta on hyvä näkyvyys puhdistuslaitteistolla, mutta toisaalta puhdistuslaitteista lähtevä pöly ei haittaa ylemmällä tasolla työskenteleviä ihmisiä. Puhdistusrullat toimivat hydraulisesti ja niiden nopeus on säädettävissä.

Lajittelupöydän pää voidaan laskea säiliön sisään ja näin pienentää perunan pudotuskorkeutta säiliöön. Säiliön tilavuus on 5.000kg ja sen täyttämiseksi säiliön pohjamattoa pitää liikuttaa. Tämä toiminto voidaan hoitaa myös automaattisesti (lisävaruste) mikä helpottaa kuljettajan työtä.

Teknisiä tietoja:

  • Koneen mitat: pituus 964cm, leveys 300cm, korkeus 312cm ja paino 6800kg
  • Traktorilta vaadittava teho 75KW
  • Renkaat: 550/60 – 22,5
  • Hehtaarisaavutus päivässä 0,80 – 3,30 ha
  • Nostomaton leveys 80cm, elevaattorimaton leveys 90cm, varsimaton leveys 90cm
  • Pitkittäisen siilimaton leveys on 75cm ja poikittaisen siilimaton 82cm, molemmat toimivat hydraulisesti ja niissä on sähköinen nopeuden ja kulman säätö
  • Lajittelupöydän leveys on 80cm ja sen vieressä kulkevan roskahihnan leveys on 38cm, molemmat toimivat hydraulisesti ja niiden nopeus on säädettävissä
  • Säiliön tilavuus on 4.500 – 5.500kg, varustettu liikkuvalla pohjamatolla ja purkukorkeus on 128 – 400cm
  • Hydrauliikkajärjestelmä: A) Sylinterit, lajittelupöydän ja säiliön moottorit on liitetty traktorin hydrauliikkaan B) Pitkittäinen siilimatto ja elevaattorisormisuisti toimivat omalla hydrauliikalla
  • Lisävarusteena: pienperunasäiliö kuljettimella, laatikointisuppilo säiliön tyhjennystä varten

Video

Oletko kiinnostunut tästä? Ota yhteyttä!