IMAC 75-80 RB 40–45

Sivuttaisnostava imac
perunankorjuukone

Ota yhteyttä, niin räätälöidään
juuri teille sopiva ratkaisu.

Sivustanostavan koneen vetotraktorissa voidaan käyttää suurempia renkaita ja näin parantaa vetotehoa ilman, että renkaat painavat perunapenkkiä tai tallaavat kasvustoa. Jousitetut kiekkoleikkurit ja lisävarusteena saatava painorullan paineenhallinta takaavat sadon tasaisen sisäänoton kaikissa olosuhteissa. Suuret naatinsisäänvetorullat toimivat tehokkaasti ja tukoksitta. Nostokanaalin automaattisen ohjauksen ansiosta kuljettaja voi keskittyä nostotyöhön entistä paremmin.

Nostomaton ja puhdistusrullien ansiosta koneen kapasiteetti on suuri, mutta pienet pyörimisnopeudet takaavat hellävaraisen sadonkäsittelyn. Konetta voidaan muokata eri tarpeisiin ja olosuhteisiin sopivaksi lisäämällä mattoon täristimiä tai vaihtamalla matto, jolloin maton puikkojen jako muuttuu. Pitkä ja loiva varsimatto ja sen päällä olevat irrotussormet irrottavat tehokkaasti tiukassakin olevat mukulat, jolloin voidaan saavuttaa hyviä tuloksia myös varhaisperunan nostossa. Siilimatot huolehtivat pienikokoisten naattien ja maa-aineksen poistosta. Ensimmäinen vino siilimatto toimii pituussuuntaan, tämän maton kulmaa ja nopeutta säätämällä voidaan suuresti vaikuttaa koneen puhdistustehoon. Toinen siilimatto kuljettaa perunoita koneeseen nähden poikittain ja vaakatasossa.

Perunat erotellaan kivistä ja juuripaakuista poikittaisen siilimaton ja sitä vastaan pyörivän elevaattorisormisuistin avulla. Sormien nopeutta ja korkeutta voidaan säätää optimaalisen erottelutuloksen saavuttamiseksi. Lajittelupöytä on varustettu kahdella neljän rullan yksiköllä, jotka puhdistavat ja lajittelevat perunoita. Lajittelupöydän ääreen mahtuu kuusi ihmistä. Lajittelupöydältä on hyvä näkyvyys puhdistuskoneistoon, mutta koneistosta syntyvä pöly ei silti häiritse ylempänä lajittelutasolla olevia ihmisiä.

 

Puhdistusrullat toimivat hydraulisesti ja niiden nopeus on säädettävissä. Lajittelupöydän pää voidaan taivuttaa säiliön sisään ja pienentää näin perunoiden pudotuskorkeutta. Säiliön pohjamattoa pitää liikuttaa sitä mukaa kun säiliötä täytetään, lisävarusteena on saatavana myös säiliön automaattinen täyttötoiminto, joka antaa kuljettajalle vapauden keskittyä vain ajamiseen.

Teknisiä tietoja:

 • Koneen mitat: pituus 900cm, leveys295cm, korkeus 310cm ja paino 6.400kg
 • Traktorilta vaadittava teho 65 KW
 • Renkaat 550/60 – 22,5
 • Nostomaton leveys 75cm, elevaattorimaton leveys 80cm ja varsimaton leveys 80cm
 • Pitkittäisen siilimaton leveys on 70cm, poikittaisen siilimaton leveys on 72cm, molemmat toimivat hydraulisesti ja niiden kulma ja nopeus ovat säädettävissä
 • Elevaattorisormisuisti toimii hydraulisesti ja sen nopeus on säädettävissä
 • Lajittelupöydän leveys on 80cm ja sen vieressä kulkevan roskahihnan leveys on 38cm, molemmat toimivat hydraulisesti ja niiden nopeus on säädettävissä.
 • Säiliön tilavuus on 3500kg – 4000kg, säiliössä on liikkuva pohjamatto ja sen purkukorkeus on 128cm – 400cm
 • Hydrauliikkajärjestelmä: A) Sylinterit, lajittelupöydän ja säiliön hydrauliikka on liitetty traktoriin B) Pitkittäinen siilimatto ja elevaattorisormisuisti toimivat omalla hydrauliikallaan
 • Koneen vetoaisassa on hydraulinen korkeuden säätö
 • Lisävarusteena: poikittaiskuljetin joka siirtää roskahihnalle tulevan materiaalin takaisin nostomatoille, pienperunasäiliö ja siihen hydraulinen kuljetin sekä laatikointisuppilo kuorman hellävaraiseen tyhjennykseen
 • Hehtaarisaavutus päivässä 0,70 – 2,10 ha

Video

Oletko kiinnostunut tästä? Ota yhteyttä!