Etusivu Yritys Historiikki

Historiikki

Yrityksemme aloitti toimintansa kesällä 1990 laitilalaisen Raimo Laaksosen perustamana. Raimo oli toiminut sitä ennen pitkään Laitilan Osuuskaupan konemyyjänä, ja oli tullut tunnetuksi asiantuntijana esimerkiksi kastelulaitteissa ja erikoiskoneissa, niin Laitilan lähialueilla, kuin jo jonkin verran muuallakin Suomessa.

Raimo Laaksonen Ky perustettiin elokuussa 1990. Osakkaaksi tuli aluksi myös yrityksen toinen työntekijä, jonka osakkeet Raimo lunasti myöhemmin, ja Raimon vaimo Maija Laaksonen siirtyi yrityksen osaomistajaksi ja työntekijäksi. Yritys päätettiin muuttaa osakeyhtiöksi.

Heti yrityksen perustamisesta alkaen kastelu- ja sadetuslaitteet olivat tärkein tuoteryhmä. Raimo onnistui saamaan edustukseensa maineikkaat Naan'in sadettimet Israelista, jotka loivat rungon tuotevalikoimalle. Israelista valikoimaa täydennettiin mm. Amiadin suodattimilla. Myöhemmin maahantuonti käynnistettiin myös Italiasta ja Espanjasta, mm. Saer'in ja Landini'in pumpuilla ja Dallai'n ja Raesa'n liittimillä ja putkilla.

Muita ensimmäisten vuosien aikana tehtyjä tärkeitä lisäyksiä tuotevalikoimaan olivat Rapi-mansikanviljelykoneet, joiden valmistus käynnistettiin omissa tiloissa. Sitä varten hankittiin Huko-koneiden valmistusoikeudet. Samoin käynnistettiin yhteistyö Uponorin kanssa PEH-kasteluputkien valmistuksessa yrityksen omalla mitoituksella ja nimellä, sekä porilaisen Rosenlewin valmistamien katekalvojen myynti. Raimon aikana valmistettiin lyhyen ajan omissa tiloissa myös liimapuukaaria kasvihuoneisiin.

Vuonna 2002 Raimo Laaksonen Oy siirtyi sen nykyiselle omistajalle, Agrimex Oy:lle. Ko. yritys on lokalahtelaisen Anssi Väättäsen omistama holding-yhtiö. Omistajavaihdoksen jälkeen tuotevalikoimaa ja asiakaskuntaa on laajennettu. Mm. perunanviljelykoneet ovat tulleet merkittäväksi osaksi tuotevalikoimaa.

Helmikuussa 2010 yrityksen uudeksi nimeksi päätettiin vaihtaa Avagro Oy.

Raimo Laaksonen ja Anssi Väättänen (kuvattu Agritechnica 2007 -matkalla)