Etusivu Uutiset Nestelannoitteet kiinnostavat

Nestelannoitteet kiinnostavat

Nestelannoitteiden myynti on alkanut lupaavasti. FLEX-lannoitteet kiinnostavat erityisesti perunanviljelijöitä, mutta myös kaikkia muitakin erikoiskasvien viljelijöitä. FLEX-lannoitteista eniten on tähän mennessä myyty NP 7-8:aa, joka on erinomainen fosfori-typpistartti monille kasveille. Toinen tärkeä tuote on N 9 Ca 8, joka sopii esimerkiksi perunan tai mansikan tehokkaaksi kalsiumin turvaajaksi. FLEX-lehtilannoituksen perustuotteita ovat N18 +Mg, Ca, Mn sekä NPK 18-0-3 +Mg+hivenet. FLEXin tekee kilpailukykyiseksi kompleksien yhdisteiden käyttö, joka takaa lannoitteille hyvän tehon.
Espanjalaisen CODAn laajasta tuotevalikoimasta alkavat valikoitua Suomeen parhaiten sopivat tuotteet:
Codahumus 20 on erinomainen humuslisä jatkuvaan käyttöön aina, kun humuksesta on puutetta.
Codasal Plus 2000 sopii monille kasveille ja on käyttökelpoinen esim. mansikalle; varsinkin kun käytössä on kastelulannoitus tihkuletkujen avulla. Se sisältää humuksen lisäksi tehokasta kalsiumia.
Biostimulaattorit eli kasvun kiihdyttimet ovat mielenkiintoinen lisä suomalaiseen lannoitukseen. Codamin Radicular on hyvä perustuote esim. perunalle. Se sisältää aminohappoja ja ravinteita sekä vauhdittaa juurtumista ja alkukehitystä.
Codan fosfiittituoteryhmä kokonaisuudessaan on herättänyt mielenkiintoa. Codaphos Zn on sinkki- ja fosfiittimuotoisen fosforinsa ansiosta tehokas sienitautien ennaltaehkäisijä ja vähentää tutkimusten mukaan esim. perunan ruttopainetta tai sipulin naattihometta. Tästä tuoteryhmästä voi valita myös muita ravinneyhdistelmiä maan ravinnetilan ja kasvin sekä ajankohdan mukaan, esim. Codaphos K tai Codaphos Ca.
Ravinteiden puutetilojen ilmetessä kasvukauden aikana voidaan niitä torjua CODAn kelaattituotteilla, joista löytyvät useimmat hivenravinteet, kuten Ca, Mg, Mn, Zn, B jne. Tälläinen tuote on esim. Coda-Ca-L.
Maahan tai lehtilannoituksena levitettävä tehokas nestemäinen hivenlisä on Coda-mix.
Soita meille ja kysy lisää! Lannoitevastaavamme on Mikko Soini 045 773 42810.

Kuvassa koe kesäperunalla Uudessakaupungissa 2011. Vasemmalla peruslannoitus. Oikealla peruslannoitus täydennettynä Coda-tuotteilla: Codamin Radicular ja Dalgin istutuksen yhteydessä, ja Codasting ja Codaphos K lehtilannoituksena.